Afbeelding 2 Afbeelding 3
Afbeelding 4

Openheid verrast

Geen geur, transparantie en bijzonder veel innovatie. Duane van Diest en Abele Kamminga, fractiemedewerkers van D66 keken vorige week vrijdag hun ogen uit tijdens een bezoek aan twee pluimveebedrijven, het vermeerderingsbedrijf van de gebroeders Engelen uit Someren en het vleeskuikenbedrijf van de familie Habraken in Riethoven.

Hiermee hebben ze in feite de hele houderij van een vleeskuiken bekeken. Op beide bedrijven constateerden ze dat er geen sprake was van geurhinder. Ook waren ze erg onder de indruk van de techniek die bij het houden van pluimvee komt kijken. Vooral de warmtewisselaar bij Habraken, die ze ook van bovenaf bekeken, was indrukwekkend.

Tuinhuisje 
Verder waren Van Diest en Kamminga enthousiast over de openheid van de beide pluimveehouders. Het bedrijf Habraken ligt aan de door de plaatselijke ZLTO-afdeling Bergeijk uitgestippelde fietsroute. Voorbijgangers kunnen bij het bedrijf stoppen om in een speciaal hiervoor ingericht tuinhuisje om uit te rusten. Daar krijgen zij aan de hand van een filmpje een impressie van hoe op dit bedrijf de vleeskuikens wordt gehouden.

Bron: nieuweoogst.nl

Afbeelding 1
Powered by TKW Media