Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Nieuwe campagne van het Voedingscentrum: " De waarheid op tafel"

Afbeelding 1
Bron: voedingscentrum.nl

Twijfel jij wel eens over eten?
In bladen en op internet kom je veel zin en onzin tegen over voeding. Je tante, je buurvrouw, je vrienden: iedereen heeft zijn eigen ideeën over wat gezond is. Brood, vlees, superfruit… Hoe weet je nou wat je moet geloven en wie? En is wat je zelf gelooft eigenlijk wel waar? Het Voedingscentrum wil je met de campagne ‘De waarheid op tafel’ aan het denken zetten met prikkelende stellingen over eten. 

Scherpe stellingen over voeding

Op de campagnesite 'De waarheid op tafel' vind je 20 stellingen die we vaak horen. Bijvoorbeeld; 'ik denk dat ik puistjes krijg van varkensvlees’ en ‘ik denk dat ik een appel moet schillen vanwege bestrijdingsmiddelen’ Op de site vind je niet alleen de reacties op deze stellingen, maar je kunt ook zelf een stelling insturen. Zo wordt de site steeds aangevuld met nieuwe informatie. 
Vanaf vandaag, 7 oktober zijn ook twee spots te horen op drie verschillende radiostations, waaronder Radio 3FM en Sky Radio. 

Wat is ‘de’ waarheid?

Het uitgangspunt van de campagne is: Niet alles wat je hoort of leest over eten is ‘de’ waarheid. De waarheid is soms ingewikkelder dan je in eerste instantie zou denken. Hoe jij tegen eten aankijkt bepaal je zelf. Maar baseer jouw visie wel op betrouwbare informatie, die gestoeld is op de gedeelde meningen van voedingswetenschappers (‘wetenschappelijke consensus’). En die informatie biedt het Voedingscentrum.

Afbeelding 2
Powered by TKW Media