Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Koninklijke opening Markthal Rotterdam

Afbeelding 1
Stockholm, Barcelona, Valencia, Kopenhagen. Bijna iedere wereldstad heeft er één: een overdekte food markt. Een bruisende markthal die uit zijn voegen barst van verse vis, brood dat nog warm is, mals vlees, ontelbaar veel soorten kaas en groenten net uit de grond. Een markt waar boodschappen doen een belevenis is en waar je lekker kunt neerstrijken voor een drankje of een hapje.

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 1 oktober de Markthal Rotterdam geopend, de eerste overdekte versmarkt van Nederland. De energiezuinige markthal bestaat uit een enorme marktvloer, omgeven door een kunstzinnige boog waar 228 appartementen in gevestigd zijn.

De Markthal is gevestigd op een historische plek aan de Binnenrotte.

Hoorn des Overvloeds
De constructie is bedekt met een levensgroot kunstwerk van 11.000 vierkante meter. Deze kleurrijke creatie is gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam. Het kunstwerk, Hoorn des Overvloeds, is een hedendaagse variant op stillevens van oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst.

De Hoorn des Overvloeds is één van de grootste kunstwerken van Nederland. De groente, het fruit en de bloemen lijken gefotografeerd, maar zijn in werkelijkheid stuk voor stuk met de computer opgebouwd. Het beeld bestaat uit 400.000 megapixels.

Woningen
De hoefijzervormige boog van de Markthal bestaat vanaf de tweede tot elfde laag uit woningen. De helft van de appartementen heeft aan de binnenzijde ramen, waardoor je uitkijkt op de marktvloer.

Bron: NOS.nl

Afbeelding 2
Powered by TKW Media