Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Nieuwe NVP-voorzitter: mevrouw Hennie de Haan

Afbeelding 1
De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) is een belangenvereniging voor de Nederlandse Pluimveehouders. 
Tijdens haar Landelijke Bestuursvergadering van woensdag 15 oktober jongstleden is mevrouw drs. Hennie de Haan gekozen als kandidaat voor het voorzittersschap per 1 januari 2015. Zij zal in een extra Algemene Ledenvergadering officieel als kandidaat worden voorgesteld.

Mevrouw de Haan is sinds 2007 zelfstandig Organisatieadviseur. Haar bedrijfskundige kennis en communicatieve vaardigheden, alsmede haar 20 jaar bestuurlijke en leidinggevende ervaringen maken haar volgens de NVP een zeer geschikte kandidaat om als NVP-voorzitter de vakbond een nieuwe periode in te leiden. 

Gert-Jan Oplaat blijft tot 31 december 2014 voorzitter bij de NVP. Mevrouw de Haan is door de NVP gevraagd om voorzitter te worden. Ze is dochter van een melkveehouder en woont in het Twentse Albergen. De Haan heeft geen pluimveeachtergrond maar gaat zich de komende tijd in de sector verdiepen. Verdere details wil ze pas na haar mogelijke benoeming op 11 november vertellen aan de vakpers. 

„Het bestuur van de NVP is enorm ingenomen met haar kandidatuur”, zegt Gert Jan Oplaat in een korte reactie. De Haan werkte in het verleden onder meer als consultant bij PNO Consultants, als team manager bij Atlas Advies, als Interim Human Recources Manager bij Ditzo en als voorzitter bij BNI Pegasus. 

Afbeelding 2
Powered by TKW Media