Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

nieuwe NVP voorzitter: mijn speerpunten vanaf 2015

Afbeelding 1
De nieuwe NVP voorzitter mevrouw Hennie de Haan wil eerlijke concurrentie, een betere margeverdeling en imagoverbetering van de Nederlandse pluimveehouderij. Op die speerpunten wil ze zich vanaf 1 januari 2015, wanneer ze begint als NVP voorzitter, richten. Dat zegt De Haan in gesprek met Pluimveeweb.nl.

Hiermee borduurt ze voort op de ingezette koers van de NVP. De Haan vindt het onbegrijpelijk dat er Oekraïense legbatterij eieren naar Nederland worden geëxporteerd, terwijl dit huisvestingssysteem sinds begin 2012 verboden is in ons land en Nederlandse leghennenhouders daardoor fors moesten investeren in andere stalinrichting. Ze wil zich inzetten om dit soort vormen van oneerlijke concurrentie tegen te gaan. 

De marge in de keten moet volgens haar beter verdeeld worden, zodat pluimveehouders een fatsoenlijk inkomen kunnen verdienen en de winst niet alleen bij de supermarkt terecht komt. 

Bovendien wil ze het imago van de pluimveehouderij in Nederland verbeteren. „Nederlandse burgers moeten trots zijn op Nederlandse boeren. Zij zorgen ervoor dat burgers goed en veilig voedsel voor een schappelijke prijs kunnen kopen”, vertelt De Haan. „Ook kijken andere landen met veel jaloezie naar de Nederlandse landbouw. Voor die landen is de Nederlandse landbouw een voorbeeld.”

Bron: pluimveeweb.nl

Afbeelding 2
Powered by TKW Media