Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Jan Linders ziet niets in duurzame kip uit Roemeniƫ

Afbeelding 1
De Zuidelijke supermarktketen Jan Linders wil de komende jaren volledig overstappen naar de verkoop van kippenvlees met één ster. "Op dit moment is er in Nederland nog te weinig kip met één ster te krijgen om aan de behoefte te kunnen voldoen. Veel van de duurzame kip die nu wordt verkocht komt uit Roemenië. Alle respect voor de leveranciers daar, maar dat is met ons regioverhaal niet uit te leggen aan onze klanten. Het gaat er wel van komen, maar boeren werken met zulke kleine marges dat dit tijd nodig heeft." Dat zegt Leo Linders, directeur van Jan Linders. 

Klanten van Jan Linders waarderen hun supermarkt als de duurzaamste van Nederland. Volgens Linders is dat geen toeval. "Wij waren al duurzaam voordat het woord duurzaam populair werd. We zijn 15 jaar geleden al begonnen met het afdekken van diepvries, we zijn vroeg begonnen met koelen en vriezen met CO2, en we hadden 10 jaar geleden al een supermarkt die wordt verwarmd met restwarmte. We hoeven niet voorop te lopen, maar willen wel bij de kopgroep horen. In de winkels hebben we de hoeveelheid regionale producten fors verhoogd."

Linders kan niet zeggen welk percentage vers er nu uit de regio komt. "Dat verschilt per seizoen. In de zomer is dat bij agf wel 50%. Eind vorig jaar zijn we begonnen met melk van koeien uit de regio, verwerkt in een fabriek in Boxmeer. We hebben daar smaaktesten mee gedaan en tot onze verbazing scoorde de regiomelk veel beter dan de rest. Als supermarkt kun je je dus ook met basisproducten in het assortiment onderscheiden", aldus Linders.

bron: Distrifood

Afbeelding 2
Powered by TKW Media