Italiaans kippenstoofje
Ingrediënten
- 125g bloem
- 1/4 theelepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 4 kipfilets in blokjes gesneden(niet te klein)
- 1 eetlepels plantaardige olie
- ½ ui, fijngesneden
- 1 teentjes knoflook, fijngesneden
- ½ groene paprika, in stukjes
- 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- 65 ml witte wijn
- 100 g verse champignons, in vieren gesneden
- zout en peper naar smaak
Bereiding:Meng de bloem, zout en peper in een plastic zak. Doe daar de kip en in schud dit goed door zodat de kip bedekt is met het mengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan (met een deksel). Bak de stukken kip tot ze bruin zijn aan beide kanten. Haal uit de pan.
Voeg de ui, knoflook en paprika toe en roerbak deze tot de ui lichtbruin is. Doe de kip weer terug in de pan en voeg de tomaten, oregano en wijn bij. Doe de deksel erop en laat 20 minuten sudderen op een middelmatig vuur.
Voeg de champignons toe en bestrooi met zout en peper naar smaak. Laat nog 5 a 10 minuten sudderen.
Serveren met spagetthi, stukjes brood en een frisse salade