Kip en asperges in een heerlijke champignonsaus
Een heerlijk lente recept voor 4 - 6 personen.
Benodigdheden:
- 400 gram champignons
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 gram kip in blokjes
- 1 bosje lente-uitjes, schoongemaakt en in dunne ringetjes
- 1 teentje knoflook
- 1 handje verse kruiden Bijv. peterselie, tijm, koriander (als je van de smaak houdt)
- 200 ml. crème fraîche
- eventueel een theelepel pittige mosterd
- 2 kilo asperges, schoongemaakt
Bereiden: Doe de schoongemaakte asperges in een hapjespan, vul met water tot de asperges onder staan. Laat 10 minuten koken, zet het vuur uit en laat 10 minuten staan.
Maak de champignons schoon (met borsteltje, niet wassen) en snij ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de stukjes kip in ca. 5 minuten gaar. Voeg de champignons en de lente-ui toe, pers het teentje knoflook erboven uit en bak, al omscheppend, nog 3 minuten.
Voeg de crème fraîche en eventueel de mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
Hall de asperges uit de pan en leg ze op een mooie platte schaal. Serveer het kipmengsel over de asperges en garneer vervolgens met de verse tuinkruiden.
Lekker met krieltjes of tagiatelli.