Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Pasta met kip en vers gemaakte champignons in roomsaus

Afbeelding 1
Ingrediënten voor 4-6 personen 

  • tagliatelle (hoeveelheid voor 4-6 personen

  • 3 bakjes champignons

  • 4-6 kipfilets

  • *vers gemaakte champignonsaus. (weinig tijd? je kunt natuurlijk oak een kant en klaar product uit een zakje of potje gebruiken)

  • pikant paprikapoeder

  • vers gemalen peper

  • zout

  • boter



Voor de verse champignonsaus: 


  • Ca. 150 gesneden gram champignons

  • Glaasje witte wijn

  • 100 ml bouillon 

  • 3 flinke eetlepels creme fraiche

  • peper en zout

  • verse kruiden naar smaak bijv. basilcum, bieslook of peterselie of alle 3, klein gesneden.



Bereiding:
Breng in een pan water aan de kook 
Borstel voorzichtig de champignons schoon en snij in partjes 
Kruid de kipfilet met paprikapoeder, peper en zout

Champignonsaus
Bak de champignons in wat olie of boter bruin. 
Blus ze af met een flinke scheut witte wijn en laat het een beetje inkoken
Voeg de bouillon en creme fraiche toe.
Goed verwarmen maar niet laten koken.
In laten dikken. (ongeveer 8-10 minuten). Je kunt de saus altijd wat verdunnen door er nog wat bouillon bij te schenken, of verdikken door wat creme fraiche toe te voegen. Maak hem dan verder op smaak met peper, zout en de verse kruiden.
Variatie op deze saus: voeg wat peterselie, fijngehakte knoflook en een fijngesneden uitje toe.

Tagliatelle
Kook de tagliatelle zoals op de verpakking aangegeven staat. Als de tagliatelle klaar is afgieten in vergiet en afspoelen met koud water (dit stopt het garingsproces)
Bak de kipfilets. Zorg dat de filets goed gaar worden. 
Roerbak de gesneden champignons in een wok.
Als de champignons gaar voeg je de champignonsaus toe. Goed doorroeren en warm laten worden. Voeg de uitgelekte taglitelle toe, goed mengen met de champignonsaus en de tagliatelle weer heet laten worden. 
Neem de kipfilets uit de pan. 
Maak het bord op door filets op het bord te leggen en de tagliatelle met champignons er naast te serveren. 
Als de saus de gewenste dikte heeft kan de uitgelekte tagliatelle toegevoegd worden
Het geheel goed mengen en de tagliatelle weer heet laten worden
De kipfilets uit de pan nemen en op 2 borden leggen en server de tagliatelle met champignons er naast.

Heerlijk met een frisse salade en serveer er bijvoorbeeld nog broodstengels of vers gebakken brood bij. 

Afbeelding 2
Powered by TKW Media