Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Kipspiesjes op de BBQ

Afbeelding 1
Nodig: 

  • 4 kipfilet

  • peper en zout

  • 100 gram sesamzaad

  • 2 el olijfolie

  • 1 el basterdsuiker (wit)

  • 4 el droge witte wijn




Vermeng in een diepe schaal de witte wijn, de basterdsuiker en de olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer net zolang tot een mooie marinade ontstaat, zonder klontjes.Snij nu de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Kipfilet bevat een peesje, snij die er eerst uit. Doe nu de kipfilet-blokjes in de schaal en roer ze goed om in de marinade. Laat de kip minstens 30 minuten marineren.

Rijg nu de kipfilet aan houten spiezen. Om te voorkomen dat de spiezen verbranden op de barbecue is het handig om deze eerst even in heet water te weken. 
Zorg dat je het vlees door en door verhit. (Eventueel even voorgaren!)

Smakelijk!

Afbeelding 2
Powered by TKW Media