Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Kippenbouten met cola

Afbeelding 1
Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten

  • zout en peper

  • boter om te bakken

  • 250 ml cola (niet de light variant)

  • 100 ml tomatenketchup

  • scheutje ketjap of 2 theelepels scherpe mosterd



Bereiden:
Kruid de kippenbouten met zout en peper. Bak de kippenbouten in een hapjespan rondom aan. Schenk vervolgens het bakvet uit de pan en blus de bodem af met de cola. Voeg de tomatenketchup toe en roer tot de ketchup is opgelost. Breng vervolgens alles aan de kook, deksel schuin op de pan, draai het vuur naar een matig vuur en stoof de kippenbouten in ca. 50 minuten gaar. Keer de bouten een keer of drie.
De saus is aan het einde van de bereidingstijd wat ingedikt, even afproeven en eventueel zout en peper toevoegen. Maak tenslotte de saus af met een scheutje ketjap of mosterd. 

Lekker met krieltjes en een groene salade....of stokbrood!

Variatie: pers een teentje knoflook en voeg toe bij de tomatenketchup. Of om de saus pittiger te maken kun je wat tabasco in de saus druppelen.
Je kunt de kippenbouten ook vervangen door drumsticks.

Afbeelding 2
Powered by TKW Media