Herfstsalade met kip en paddestoelen
Recept voor 4 personen
Ingredienten:
- 4 ons kipfilet,
- 1 liter kippenbouillon of 1 bouillonblokje,
- 1 bakje gemengde paddenstoelen,
- 1 teentje knoflook,
- 1 eetlepel olijfolie,
- zwarte peper,
- 1 zakje rucola.
Voor de dressing:
- 4 eetlepels magere yoghurt,
- 3 eetlepels slasaus,
- 2 theelepels mosterd,
- verse peper.
Bereiding:Breng 1 liter bouillon (of water met daarin opgelost 1 bouillonblokje) aan de kook. Kook de kipfilet hierin voor ongeveer 10 minuten. Haal de kipfilet uit bouillon en laat afkoelen tot lauwwarme temperatuur.
Bak ondertussen in de olijfolie de fijngesneden paddenstoelen met de uitgeperste knoflook, bestrooi met verse peper.
Meng de yoghurt, slasaus, mosterd en peper door elkaar en schep dit door de rucola.
Snijd de lauwwarme kipfilet in stukjes en schep dit door de salade. Verdeel over 4 borden en maak het geheel af met de gebakken paddenstoelen.
Lekker met een donker ambachtelijk brood!