Kip op de BBQ
Ingredienten (voor 4 personen)
- 4 - 6 kipfilets
- 175 ml mosterd
- 175 ml bruine basterd goed aangedrukt
- 75 ml wijn azijn, of andere kruidige azijn
- 75 ml worcestershire saus
VoorbereidingDoe de kip in een glazen of plastic kom (geen metalen). De overige ingredienten gaan in een kommetje en meng je goed. Giet nu de helft over de kip en marineer de kip voor ca 30 minuten in de koelkast . Steek ondertussen de bbq aan
BereidingswijzeGrill de kip ca 15 minuten op de hete bbq en bestrijk de filets af en toe met de marinade.
Giet de rest van de marinade weg !!!
Doe de rest van de saus in een klein pannetje en laat 5 minuten zachtjes koken tot de saus wat dikker wordt. Serveer de saus bij de kip
Serveer er aardappelsalade of rijst bij met een frisse groentesla
(* kip moet door en door gegaard zijn. Eventueel de kip voorgaren.)