Camora Brasileira (oftewel een pittige Braziliaanse kippensoep)
Ingrediënten voor 4 personen.
- 1 kip van 1 a 1,5 kg
- 2 liter water
- zout
- 300 g prei (fijngesneden)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 100 g rijst
- nootmuskaat
- peper
- paprikapoeder
- kerriepoeder
- gehakte peterselie
VoorbereidingBreng 2 liter water met zout aan de kook en kook de kip hierin (90 - 100 minuten)
BereidingswijzeNa 60 minuten koken voeg je de prei en knoflook aan de kip toe.
Intussen het water voor de rijst aan de kook brengen en de rijst koken volgens aanwijzing op het pak. De rijst afgieten en uitgelekt bij de soep voegen.
Laat de soep nog 10 min verder koken, neem vervolgens de kip uit de pan en haal het vlees van de botjes, snij het vlees in stukjes en doe ze daarna weer bij de soep . Breng de soep op smaak met nootmuskaat, witte peper, paprikapoeder en kerriepoeder . Verdeel de soep over de soepkommen en strooi voor het serveren de peterselie erover .
ServeertipsGeef er stokbrood bij