Lekkere trek...Lekkere snack
Ingrediënten (voor 4 personen)Voor de tortillas:
- 4 - 8 bloemtortillas
- cocktailprikkers
- 1 avocado, in reepjes
- 1/2 komkommer, in reepjes
- 1 rode ui, in ringen
- 250 gram belegen kaas, geraspt
- 250 gram kipfilet in reepjes en gemarineerd
- salsa cruda (zie recept )
Voor de marinade:
- 1 theelepel cajun kruiden
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- sap van 1/2 limoen
- 2 eetlepelsl olijfolie
- zout en peper
Voorbereiding:Laat de kip een uur in de marinade staan in een afgedekte schaal (niet in de koelkast). Bak daarna de stukjes kip in olie en hou ze apart
Bereiding:Leg alle ingrediënten klaar voordat je begint met het maken van de wraps. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzing op de verpakking om ze zachter te maken. Doe van alle ingrediënten wat op de tortilla, rol de tortilla op, snij in stukjes en zet deze vast met een cocktailprikker.
Salsa Cruda :
- 4 grote tomaten
- 4 pomodori tomaatjes*, in vieren gedeeld
- 1 groene Spaanse pepers**
- 1 klein sjalotje (zo klein mogelijk gesnipperd)
- 1 bosje platte peterselie (fijngeknipt)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel citroen sap
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 1/4 theelepel zout
* in het oorsprokelijke gerecht worden tomatillos gebruikt, maar die zijn hier niet of nauwelijks verkrijgbaar. Deze zijn vervangen door de pomodori tomaten.
** Spaanse pepertjes eerst ontdoen van de zaadjes.
Bereiding:Meng alle ingrediënten in de keukenmachine of met staafmixer. Houd een paar takjes peterselie achter voor garnering. Laat smaken goed mengen door de salsa ongeveer 1 uur in de koelkast te zetten.
Tips:! Je kunt de salsa gebruiken voor de wraps, maar ook als dipsaus voor chips of stukjes rauwe groenten!
! Door het gebruik van vers citroensap kan de salsa ongeveer 2 weken in de koelkast in een afgesloten potje bewaard worden. Verdubbel de ingredienten (behalve de peterselie) en maak maar een flinke portie.!