Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Zomers stoofpotje

Afbeelding 1
Wat heb je nodig:

  • 1 kilo kip in stukken

  • olie om in te bakken

  • 1 dl bouillon

  • ½ eetlepel worcestershiresaus

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1/8 liter slagroom

  • 2 tomaten

  • 2 tenen knoflook

  • rozemarijn, peterselie

  • peper en zout

  • sap van halve citroen



Bereiding van je Kip met romige zomersaus
Wrijf de kipstukken in met peper, zout en verkruimelde rozemarijn. Bak ze goudbruin in wat olie. Voeg de bouillon, tomatenpuree en de worcestershiresaus toe en laat het gerecht 20 minuten zacht pruttelen.
Bak in een aparte pan de champignons mooi glazig met de fijngehakte knoflook en besprenkel ze met de citroen. Voeg dit bij je kipstukken.
Nu kan de room erbij en de in stukjes gesneden tomaten. Laat alles nog eens tien minuten doorstoven. Voeg vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie toe. 
Als je de schotel van te voren klaar maakt, bewaar deze dan goed afgedekt in de koelkast. 

Heerlijk met krielaardappeltjes of rijst en een frisse salade.

Afbeelding 2
Powered by TKW Media