Kip en asperges...een goede combi
De ingrediënten voor 6 personen• 2 kilo witte asperges **
• 6 kipfilets
• peper en zout
• 1 takje verse of 1 tl. gedroogde majoraan
• 250 gram boter (in klontjes gesneden)
• 1 dl gevogeltefond
• 2 dl room
• 1 flesje smaakvol bier (bijv. Hertog Jan Grand Prestige)
• 2 eieren
• 450 gram krielaardappelen
Bereiden: Schil de asperges, kook ze gaar en houd ze warm.
Bestrooi de kipfilets met peper, zout en majoraan en bak ze aan alle kanten lichtbruin, maar niet gaar. Neem de kip uit de pan, voeg de gevogeltefond, room en de helft van het flesje bier toe.
Laat het vocht inkoken en voeg een paar klontjes boter aan de saus toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven van 170°C tot ze bijna gaar zijn.
Kook de krielaardappelen gaar en de eieren hard.
Verdeel de asperges over vier borden, snijd de kipfilets in gelijke plakjes en leg ze in waaiervorm op de asperges.
Verdeel wat saus gelijkmatig over de kip en geef de overige saus, de aardappelen en de eieren er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
**Basisbereiding voor asperges:
Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal ze met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken