Pasta met kipfilet, pompoen en verse spinazie
Ingrediënten:
- 1 kg pompoen
- Olijfolie
- 350 gram penne (holle buisjes pasta)
- 300 ml creme fraiche of koksroom
- Een eetlepel grove mosterd
- 350 gram gerookte kipfilet
- 150 gr. ricotta
- 300 gram verse spinazie
- Peper, zout
Bereiden:Verwarm de oven op 200 graden.
Snij de kipfilet in dunne reepjes. Je kan ook gare kipfilet nemen die je zelf gebakken hebt.
Snij de pompoen doormidden, haal met een lepel de pitten en draden eruit en snij de schil eraf. Snij de pompoen dan in blokjes van 1,5 cm. Doe er een flinke scheut olijfolie bij meng het door elkaar.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat van de oven en spreid de pompoen erover uit. Bak ze in de oven in 20-25 minuten gaar.
Laat de oven aanstaan als de pompoen klaar is.
Kook de pasta ondertussen volgens gebruiksaanwijzing op het pak in zout water. Giet het af en doe het terug in de pan. Doe daar de spinazie, pompoen, de room, mosterd en kipfilet bij en meng het goed. Kruid het met peper en zout.
Doe alles in een niet te hoge ovenschaal en brokkel de ricotta erover heen. Smelt de kaas in de oven gedurende 10-15 minuten, tot de ricotta mooi gekleurd en gesmolten is.
Deze pasta kan je eventueel ook met worteltjes maken, als je geen pompoen kan krijgen. En de spinazie kan je ook als rauwe salade erbij doen. Leg dan eerst wat spinazie op het bord en leg daar dan een schep pasta overheen