Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

kip op Marokaanse wijze

Afbeelding 1
Ingredienten:

  •  1 hele kip (1.4 kg), op kamertemperatuur

  • 1 bakje verse munt (15 g), alleen de blaadjes 

  • 1 bakje koriander (15 g)

  • 3 tenen knoflook, fijngesneden

  • 2 tl sambal oelek

  • 4 el olijfolie

  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat

  • 1/2 tl gemalen kaneel

  • 1/2 tl kardemompoeder

  • 1 citroen



Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal.
Snijd de munt en helft van de koriander fijn. Meng met de knoflook, sambal, 1 el olie en 1 tl zout.
Til het vel van de kippenborst op en verdeel het mengsel eronder.
Bestrooi de kip met de gemengde specerijen en zout en besprenkel met 3 el olie.
Braad ca. 1 1/2 uur in de oven. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd de rest van de koriander grof en de citroen in parten. Bestrooi de kip met de koriander en serveer de citroenparten erbij.
Lekker met couscous

Afbeelding 2
Powered by TKW Media